Известие

Collapse
No announcement yet.

Деактивира се ABS, VDC и Hill holder

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На 156цата 2-3 пъти ми се беше случвало да ми набива грешка за ABS/ASR/VDC и във всичките случаи беше в доста студено време.
    На диагностика показваше че някакъв датчик за положението на волана е прекъснал - явно буксата му е правила номера в студа.
    Интересното е че ми го правеше по веднъж на зима и после до другата зима - пълно мълчание
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
      На 156цата 2-3 пъти ми се беше случвало да ми набива грешка за ABS/ASR/VDC и във всичките случаи беше в доста студено време.
      На диагностика показваше че някакъв датчик за положението на волана е прекъснал - явно буксата му е правила номера в студа.
      Интересното е че ми го правеше по веднъж на зима и после до другата зима - пълно мълчание
      На път за сервиза отново светнаха грешките. На диагностиката се регистрира грешка в преден десен датчик на ABS. Сега остава даа провеим дали не е някоя букса или кабел или датчика е заминал.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Бели кахъри
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Хахаха...бели, ама кахъри, какво да се прави .
          ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

159-те късат кабелите на предните датчици,малко след като влизат под подкалника,м/у него и купето.
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Оказа се датчки на ABS на предно дясно колело за смяна. Сега вече всичко е наред.

Comment

Колега, провери ли състоянието на стария датчик? Имаше ли следи от амортизация - основно по лицето, което гледа към лагер-главината? Аз сменях няколко датчика в къс период от време и се оказа, че лагер-главината беше виновна - магнитната обшивка се беше амортизирала от времето и беше подпухнала и протриваше датчика. Провери това, защото ще смениш сега и след време пак ще ти се наложи.
                Alfa Romeo Giulia 2.0 200 Bhp Super

Comment

Дам...благодаря за съвета. Не се бях сетил, но сега го погледнах старият датчик, видимо няма следи от триене или нещо подобно...

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                    Дам...благодаря за съвета. Не се бях сетил, но сега го погледнах старият датчик, видимо няма следи от триене или нещо подобно...
                    Значи всичко е наред
                    Alfa Romeo Giulia 2.0 200 Bhp Super

Comment

Здравейте, от скоро съм собственик на 159sw - не мога да и се нарадвам още - имам въпрос към аудио системата. На много места се споменава Bosse - как да разбера каква е моята? Звукът е много добър-mp3, usb и хендсфри. Забелязах че при Fader настройката на задните врати свирят само пищялките - дали са ми откраднали говорителите или е възможно фабрично да няма - в багажника и под седалките на намерих усилвател! може ли някой да ми каде усилвателя и решетките на говорителите свалят ли се от кората или се разглобява цялата врата? Благодаря ви предварително!
                      Alfa 159 SW 1.9 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от n_niki Покажи съобщение
                        Здравейте, от скоро съм собственик на 159sw - не мога да и се нарадвам още - имам въпрос към аудио системата. На много места се споменава Bosse - как да разбера каква е моята? Звукът е много добър-mp3, usb и хендсфри. Забелязах че при Fader настройката на задните врати свирят само пищялките - дали са ми откраднали говорителите или е възможно фабрично да няма - в багажника и под седалките на намерих усилвател! може ли някой да ми каде усилвателя и решетките на говорителите свалят ли се от кората или се разглобява цялата врата? Благодаря ви предварително!
                        Ако имаш Bosse най бързо се разбира ако имаш надпис Босе на пищялките на таблото.
                        Last edited by vovata; d.m.y г., 14:18.
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Трябва да има и събуфер в багажника - от лявата страна, зад вратичката в багажника.
                          Ако там е празно, значи нямаш БОСЕ.
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Working...
                          X